Planeta

(CA) Català

 • El petó de la mare
  by emermedpirineus on 30 d'agost de 2021 at 10:26

  Un mètode senzill, però no massa higiènic, per treure cossos estranys nasals de la canalla. Provat exitosament amb una N=1 :). Tots sabem que la canalla té tendència a posar objectes a tot arreu, això inclou petits objectes dins els seus propis narius. I també sabem que aconseguir que una personeta de pocs anyets cooperi … Continua llegint «El petó de la mare»

 • Maneig del dolor de la infusió intraòssia
  by emermedpirineus on 24 d'agost de 2021 at 7:41

  Aquesta és una entrada per a tenir propera aquesta infografia. Sabem que la infusió a través d’una via intraòssia pot ser molt dolorosa en el malalt conscient. Aquesta infografia descriu el procediment per a evitar aquest dolor   Font: Teleflex.com

 • Síndrome de Kounis
  by emermedpirineus on 13 d'agost de 2021 at 9:46

  Aquesta és una entrada traduïda, de nou del lloc web Life in the Fastlane Síndrome coronària aguda en el context de reaccions al·lèrgiques o anafilàctiques, normalment secundària al vasoespasme coronari al·lèrgic Aquest trastorn d’hipersensibilitat coronària el va descriure originalment Kounis el 1991 com a “síndrome coronària aguda associada a reacció al·lèrgica”. Conegut també com a … Continua llegint «Síndrome de Kounis»

 • Post-It Pearl NMB #4: rocuroni
  by emermedpirineus on 15 de juliol de 2021 at 19:33
 • Competències del MIR abans de la primera guàrdia a urgències
  by Xavier Basurto Oña on 29 de juny de 2021 at 17:34

  La medicina d’urgències i emergències és una àrea molt extensa que requereix professionals amb coneixements i habilitats molt diverses, que cal aplicar en situacions de tensió i estrès i amb grans repercussions, tant per a la salut de les persones … Continua llegint → La entrada Competències del MIR abans de la primera guàrdia a urgències aparece primero en Urgències i Emergències Mèdiques.

 • Ona T de de Winter
  by emermedpirineus on 22 de juny de 2021 at 14:08

  De nou un altre patró d’IAMO que tradueixo de l’excel·lent pàgina Life in the Fastlane. L’entrada original, d’Ed Burns i Robert Buttner la podeu trobar aquí. Publicat inicialment per de Winter el 2008, el patrò electrocardiogràfic de de Winter és un equivalent SCAEST anterior que es presenta sense una elevació òbvia del segment ST.  Aquests … Continua llegint «Ona T de de Winter»

 • Escala de Coma de Glasgow
  by emermedpirineus on 17 de juny de 2021 at 15:02

  L’Escala de Coma de Glasgow (GCS per les inicials en anglès) és una eina de valoració del nivell de consciència d’una persona. Com que la mateixa definició del que és la consciència ja és confusa, és evident que la valoració que en puguem fer tampoc serà gaire precisa. Aquesta escala la publiquen Teasdale i Jennet … Continua llegint «Escala de Coma de Glasgow»

 • EMpod.cat, el podcast d’urgències i emergències mèdiques en català
  by emermedpirineus on 10 de juny de 2021 at 6:56

  Fruit de la col·laboració entre urgem.cat i emermedpirineus.cat hem publicat l’EMpod.cat, el podcast d’urgències i emergències en català. No sabem si feia falta un altre podcast, però aquí el tenim 🙂 Subscriu-vos-hi, i si teniu coses per a explicar hi sereu molt benvinguts, ens agradaria escoltar altres veus i accents!

 • Patró d’Aslanger, un altre patró d’IAMO
  by emermedpirineus on 30 de maig de 2021 at 19:45

  Llegint aquesta entrada del blog del Dr. Smith m’he assabentat de l’existència d’aquest patró electrocardiogràfic indicatiu d’IAMO, infart agut de miocardi oclusiu. A la web de Life in the Fastlane el tenen molt ben descrit pel que he optat per a traduir-ho a continuació. Un 13,3% dels IAM inferiors es poden presentar amb patró d’Aslanger, … Continua llegint «Patró d’Aslanger, un altre patró d’IAMO»

 • El cercador especialitzat en urgències sanitàries
  by Xavier Basurto Oña on 26 de maig de 2021 at 17:12

  http://urgem.cat/metacercador/ Les fonts d’informació disponibles que pot utilitzar un urgentòleg per a resoldre un dubte poden ser moltes, centenars. Això és un avantatge; només cal teclejar a Google i en centèsimes de segon tens milers de blogs, llocs web i … Continua llegint → La entrada El cercador especialitzat en urgències sanitàries aparece primero en Urgències i Emergències Mèdiques.

(EN) Anglés

EMCrit Project Online Medical Education on Emergency Department (ED) Critical Care, Trauma, and Resuscitation

(ES) Espanyol

(FR) Francés